WIL JIJ WETEN WAAR JE TALENTEN ECHT LIGGEN?

Wil je weten waar je echt goed in bent, wat je met gemak en plezier doet en daarmee jouw bijdrage aan het geheel leveren?

Talent Search was voorheen de werving en selectie afdeling van onze ondernemersgroep waarin REP’S Event Support, REP’S Security, SQ People, The Sales Unit en Emolife Fundraising zaten.

Als (mede) directeur-eigenaar van deze ondernemingen heb ik, Dick van den Berg, de afgelopen 25 jaar honderden werknemers gehad en vele malen meer sollicitanten gesproken. De meesten van hen hadden een studie gekozen en aansluitend in dat vakgebied werkervaring opgedaan. In het begin werd minimaal de helft van hen afgewezen of later ontslagen omdat zij ongeschikt leken of bleken voor een dergelijke functie in mijn bedrijven. Vele pogingen de juiste selectiemethode te vinden leidde uiteindelijk tot het Integraal PersoonlijkheidsProfiel® (IPP®) dat niet alleen de competenties toonde maar ook het gedrag van de persoon. En juist dat gedrag laat zien waar iemand in de praktijk goed in is en wat zijn of haar sterke punten en valkuilen zijn. Door op basis daarvan te selecteren konden sollicitanten soms zelfs afgewezen worden voor de functie waar zij op solliciteerde maar juist zeer geschikt blijken voor een geheel andere functie. Ook personeel wat binnen de organisatie niet functioneerde kon in een andere functie helemaal tot zijn of haar recht komen.

Na de verkoop van mijn belangen in de ene helft van de ondernemingen en de verkoop van de activiteiten uit de andere ondernemingen besloot ik Talent Search te behouden. Daarmee zet ik nu voor derden mijn eigen Talenten in. Samen met de ontwikkelaar van het IPP®, Hans Blom eigenaar van het Nederlands Instituut voor Persoonlijkheidsonderzoek het IPP®, hebben we het IPP® verder geautomatiseerd en daarmee breder beschikbaar gemaakt. De 20.000 profielen die in de afgelopen 25 jaar zijn gemaakt zijn de basis voor een trefzeker Integraal PersoonlijkheidsProfiel®.

Inmiddels begeleid ik reorganisatie trajecten door de juiste plek voor elke persoon te vinden op basis van het Talent Search Integraal PersoonlijkheidsProfiel®. Individueel is Talent Search ideaal om de juiste stappen in de carrière en persoonlijke ontwikkeling te maken. Ook in re-integratietrajecten blijkt Talent Search een uitkomst waar de missmatch met de huidige functie de oorzaak is van een burn- of bored-out. Ook loopbaanadvies en transitie trajecten zijn gebaat bij het inzicht uit het IPP®.

Met mijn ruime ervaring als ondernemer en kennis van HR zet ik graag voor u in. Ik spreek u graag om samen te bepalen of Talent Search voor u de juiste keuze is.

Contactformulier

11 + 1 =