WILT U WETEN WELK TALENT U BINNEN HAALT?

Wilt u weten of de Opleiding en CV weergeven waar de sollicitant goed in is. Of wilt u weten of uw personeel op de juist plek zit?

TALENT SEARCH

Als directeur-eigenaar van een aantal ondernemingen heb ik, Dick van den Berg, de afgelopen 25 jaar honderden werknemers gehad en vele malen meer sollicitanten gesproken. De meesten van hen hadden een studie gekozen en aansluitend in dat vakgebied werkervaring opgedaan. In het begin werd minimaal de helft van hen afgewezen of later ontslagen omdat zij ongeschikt leken of bleken voor een dergelijke functie in mijn bedrijven. Vele pogingen de juiste selectiemethode te vinden leidde uiteindelijk tot het Integraal PersoonlijkheidsProfiel® (IPP®) dat niet alleen de competenties toonde maar ook het gedrag van de persoon. En juist dat gedrag laat zien waar iemand in de praktijk goed in is en wat zijn of haar sterke punten en valkuilen zijn. Door op basis daarvan te selecteren konden sollicitanten soms zelfs afgewezen worden voor de functie waar zij op solliciteerde maar juist zeer geschikt blijken voor een geheel andere functie. Ook personeel wat binnen de organisatie niet functioneerde kon in een andere functie helemaal tot zijn of haar recht komen. Inmiddels begeleid ik reorganisatie trajecten door de juiste plek voor elke persoon te vinden op basis van het Talent Search Integraal PersoonlijkheidsProfiel®. Individueel is Talent Search ideaal om de juiste stappen in de carrière te maken. Ook in re-integratietrajecten blijkt Talent Search een uitkomst waar de missmatch met de huidige functie de oorzaak is van de burn- of bored-out. Bij ontslag kan de transitievergoeding in sommige gevallen worden ingezet voor loopbaanadvies op basis van het IPP®. In reorganisaties blijkt de uitslag van IPP® ook vaak te leiden tot de keuze voor een carrière switch met vrijwillig vertrek. Vul voor meer informatie het contactformulier in en wij maken een telefonische afspraak met u.

 

Ervaringen

Mijn bedrijf was zeer snel gegroeid en veel van mijn vrienden hadden daarbij als werknemer geholpen op diverse functies in mijn bedrijf. De groei vroeg echter om een heel andere organisatie. Dick had de opdracht te reorganiseren maar wel met behoud de mensen die er zaten. Met de kennis van de Talent Search uitslagen lukte het om niet alleen de juiste functies te creëren maar ook iedereen zo op de plek te zetten waar zij veel beter konden functioneren. De mensen die niet meer paste namen zelf afscheid om met het inzicht uit het Talent Search IPP® een volgende stap in hun carrière te maken. Alle nieuwe mensen werden aan de hand van het Talent Search IPP® aangenomen waarmee een sterk team ontstond. De reorganisatie zorgde er mede voor dat ons bedrijf snel uit kon groeien tot marktleider

Jaap 40jr

Ondernemer Marketing Communicatie Sector

Dick van den Berg heeft met Talent Search het Integraal PersoonlijkheidsProfiel® (IPP®) een nieuwe dimensie gegeven. Door zijn overtuiging dat iedereen talent heeft maar in veel gevallen op een plek zit waar dat niet tot zijn recht komt, weet hij iedereen een eerlijke kans te geven. Een kans op voldoening in het werk door te doen wat hij noemt ‘wat hij of zij met gemak en plezier doet’. Ook de reorganisaties die hij ermee uitvoert waar mensen niet ontslagen worden, maar met zelfinzicht kiezen voor een andere functie, andere werkgever of zelfs geheel andere carrière, maken mij trots op wijze waarmee hij het IPP® bij Talent Search inzet.

Hans Blom

Nederlands Instituut voor Persoonlijkheidsonderzoek, NIVP - Ontwikkelaar van het Integraal PersoonlijkheidsProfiel®

Contactformulier

5 + 3 =